Dansstudio Crescendo

Yoga weekend: "Yoga weekend 1-3/7"

Wanneer:  01/07/2022 - 03/07/2022

Docent: Tine Vrinssen

Deelname prijs: 290.00€

Yoga weekend EIGENTIJDSERF – 1 t/m3 juli 2022


Verblijf in de kracht van de natuur.


De morgenzon schittert in zijn volheid tussen de bomen, terwijl je jouw eerste bewuste ademhaling van de dag in je opneemt. Je ademt de frisheid van de natuur in, die je kracht en vitaliteit brengt. Bewust bewegen in een zachte Yoga Flow en Zonnegroeten laat je meer en meer aanwezig zijn in jezelf.

Een zalige ochtend Yoga practice tijdens dit weekend, uitkijkend over een grote weide of een meer met aangrenzend bos. Moest het weer het niet toelaten, hebben we toegang tot een rustige yogazaal, uitkijkend op het groen.


Door verschillende Yogalessen en zelfreflectieoefeningen gedurende de dag, leer je de energie in je lichaam voelen en kan je ervaren hoe je thuiskomt bij jezelf, je waarde.


Omgeven door rust, kan je dit Yoga weekend als een soort retraite zien. Even tijd voor jezelf. Even tijd om af te schakelen van externe, drukke(nde) prikkels. Even tijd om op te laden en jezelf terug te vinden.


We plannen mooie dagen op een mooi, rustgevend plekje in Nederland. Omringd door zowel inspirerende gevorderde als beginnende Yogi’s.


Geniet je met ons mee tijdens dit heerlijke Yoga weekend vol Yoga, Meditatie, zelfbewustzijnsoefeningen en heerlijk “Healthy” food middenin de natuur?


Locatie Yoga weekend Westelbeers

EIGENTIJDSERF ligt in het natuurgebied ‘Het dal van de Groote Beerze’ in de Brabantse Kempen. Hier, in de achtertuin van Tilburg en Eindhoven, vind je heidegebieden, beekdalen en bossen.

www.eigentijdserf.nl


Accommodatie van het Yoga weekend

EIGENTIJDSERF beschikt over 70 slaapkamers, 7 hectare bostuin,12 ruimtes en een sfeervolle bar.

Verdere pluspunten voor “rust en ruimte” tijdens ons Yoga weekend zijn: het belevingspad, het labyrint, veel daglicht, privacy, ruimte voor meditatie en bezinning, een prachtig meer en een stiltegebied in de nabije omgeving.


Slaapkamers

Less = more

Na een intensieve dag wil je niets liever dan een ontspannen nacht. De kamers zijn daarom ingericht op eigentijd waarbij de nadruk ligt op “less is more”. De aandacht gaat voornamelijk uit naar een goede nachtrust wat ervoor zorgt dat energie wordt teruggebracht op plaatsen waar dit ontbreekt. Dus geen tv of prikkels maar wel een goed bed en uitzicht op de natuur.


Tijdens het Yoga weekend beschikt iedere yogi over een eigen eenpersoonskamer, met eigen douche, toilet en wastafel.


Healthy food tijdens het Yoga weekend

Dit weekend geeft je ook de mogelijkheid om te genieten van heerlijke, vers bereide maaltijden.


Chef Gert-Jan laat je het hele Yoga weekend genieten van fijne, smaakvolle maaltijden en snacks. En mocht je last hebben van een allergie, geeft dat dan even door bij inschrijving. Dan zorgt de chef er met alle liefde voor dat jouw maaltijd nét zo lekker smaakt! Gert-Jan maakt graag gebruik van streekproducten en plukt zijn kruiden vers uit eigen moestuin.


Yogalessen

Tijdens ons weekend worden verschillende yogaworkshops voorzien. Deze zijn allen optioneel. Je kan er rustig voor kiezen om een workshop over te slaan en een uurtje te mijmeren op het bankje aan het meer of het blotenvoetenpad en labyrint te lopen. Voel je vrij om te ervaren waar je lichaam en geest behoefte aan heeft. Er worden tevens momenten van vrije tijd ingepland om alles even te laten bezinken.

Volgende Yogavormen komen aan bod:

 • Vinyasa Yoga: aka “Yoga Flow”. Een dynamische yogavorm, bewegen op het ritme van je ademhaling in combinatie met het versterken van lichaam en geest.

 • Yin Yoga: een zachte, doch uitdagende yogavorm, gericht op ontspannen en hydrateren van het bindweefsel doorheen het lichaam. Een weldaad voor lichaam, geest & gevoel.

 • Yin Yang Yoga: een combinatie van Vinyasa Yoga en Yin Yoga geeft een ideaal evenwicht tussen actie en ontspanning.

  • Restorative Yoga: een zeer ontspannen vorm van Yoga, gericht om het ultieme ontspannen.

  • Yoga Nidra: aka “slaapyoga”, kan een innerlijke reset geven aan onbewuste patronen/gedragingen.

  • Myofasciale release technieken (MFR), in combinatie met Yin Yoga: via props gaan we dieper werken op het bindweefsel, om blokkades te verzachten of los te kunnen laten.

  • Mindful Movement: een combinatie van zachte bewegingen en ‘bounce’ bewegingen om het bindweefsel te hydrateren.


  Dagelijks schema Yoga weekend

  Het Yoga Weekend vindt plaats van vrijdag 1 t/m 3 2022.


  Dag 1 – Yoga weekend

  Vrijdag komen we rond 16u samen op EIGENTIJDSERF. We starten het Yoga weekend gezamenlijk met een kennismaking en korte practice. Daarna ontdek je je eigen stekje en krijg je de tijd om je te installeren op je kamer. Hierna genieten we van een heerlijk vers bereid diner en sluiten we deze mooie dag af met een Yin XL.


  Dag 2 – Yoga weekend

  Zaterdag ontbijten we in stilte en heeft ieder “eigentijd”. Er kan deelgenomen worden aan een optionele meditatie. Het ontbijt laten we heerlijk verteren door Mindful Movement, waarna Vinyasa Yoga volgt.

  ’s Middags staat een lekkere, verse lunch voor je klaar.

  In de namiddag heb je de mogelijkheid om de omgeving zelf te verkennen, of kan je deelnemen aan een stiltewandeling in het stiltegebied in het natuurgebied Landschotse heide.


  Na een smakelijk diner dat voor ons klaar staat, sluiten we de dag af met een ‘special’ (!), waarna je heerlijk ontspannen je bed in kan kruipen.


  Dag 3 – Yoga weekend

  Zondag beginnen we de dag, na ons stilte ontbijt en optionele meditatie, weer heerlijk energiek met een fijne Mindful Movement en Yin Yang practice in onze Yoga ruimte of buiten (als het weer het toelaat).

  De lunch en het hele weekend laten we dan verteren met een Restorative Yoga & Yoga Nidra workshop.

  Hierna sluiten we ons Yoga weekend gezamenlijk af en maken we ons klaar om EIGENTIJDSERF gedag te zeggen.


  Prijzen Yoga weekend

  € 290 p.p.early bird (inschrijven voor 1 februari 2022)

  € 330 p.p. (inschrijven na 1 februari 2022)


  Wat is inbegrepen bij het Yogaweekend

  • Accommodatie

  • 6 Yoga practices (waaronder 3XL’s) met Tine.

  • Een ‘special’ practice.

  • Stiltewandeling met oefening

  • Eenpersoonskamer met eigen douche, toilet en wastafel

  • 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner en healthy snacks.

  • Onbeperkt thee, koffie en water.

  • Het gebruik van een Yoga mat, Yoga blok en bolster.

  • WIFI.


  Wat is niet inbegrepen

  • Transfer van en naar het verblijf.

  • Consumpties bij diner (2x) en aan de bar.

  • Extra activiteiten.


  Aanmelden voor het Yoga weekend  Vragen? Stuur ons dan even een mailtje!  Meest gestelde vragen over het Yoga weekend


  Ik heb weinig tot geen ervaring met Yoga, is dit weekend geschikt voor mij?

  Iedereen die met de intentie komt om zich te verdiepen in Yoga en aan zijn haar practice wilt werken, is welkom tijdens deze dit weekend. Maar het is geen weekend specifiek gericht op Yoga beginners. Dat betekent dat we tijdens de lessen en workshops niet aan de slag gaan met de echte basis elementen van Yoga. We zoeken juist wat meer verdieping op. Het is dus fijn om al een beetje ervaring met Yoga te hebben als je met dit weekend mee wil!


  Ik kom alleen, is dit een probleem voor het Yoga weekend?

  Nee absoluut niet. De mix van mensen die meedoen aan de Yogaweekenden is vaak erg verschillend. Sommige mensen komen alleen en andere mensen komen samen met iemand anders, bijvoorbeeld een stel, twee vriendinnen of een moeder en een dochter. Zowel voor mensen die alleen, als samen komen, is er dus een plek! Ieder beleeft dit weekend voornamelijk voor zichzelf. Ook de eenpersoonskamers zijn hierbij een voordeel.


  Welke Yoga vorm wordt er gegeven tijdens dit weekend?

  We gaan aan de slag met verschillende vormen. Tijdens de ochtend sessies wordt er Mindful Movement & Vinyasa Yoga geven. Dit is een dynamische vorm van Yoga waar bij je in de flow komt en beweegt op het ritme van je eigen ademhaling. We dagen onszelf op een goede manier uit. In de middag- en avondsessies is er meer ruimte voor ontspannen en rustige sessies zoals Yin Yoga.


  Hoe groot is de groep tijdens het weekend?

  Afhankelijk van de bezetting van de kamers zal de groep tussen de 12 en 15 mensen groot zijn.


  Is het weekend ook voor mannen?

  Ja zeker. Zoals boven vermeld is iedereen die de intentie heeft van zelfbewustwording, tijd voor zichzelf, verdiepen in Yoga,… welkom op dit Yogaweekend!